In locuintele inchiriate

   Sfaturi despre cum sa economisiti energie si bani in locuintele inchiriate:

Iata recomandarile noastre:

  •      Verificati certificatul de performanta energetica (CPE) – toate locuintele inchiriate trebuie sa aiba un certificat de performanta energetica (CPE), iar proprietarul are obligatia de a va permite sa vedeți o copie a acestuia. CPE dispune de un sistem de clasificare de la A la G, in care G este nivelul cel mai scazut, iar A este cel mai ridicat. Daca doriti sa reduceti costurile cu energia, atunci ar trebui sa cautati o proprietate care corespunde cel putin unui nivel E.
  •      Atunci cand va hotarati sa inchiriati o locuinta vedeti daca puteti verifica clasa energetica a aparatelor electrocasnice (de exemplu, frigider, masina de spalat etc). Puteti gasi la fiecare aparat electric eticheta referitoare la eficienta energetica. A+++ inseamna ca aparatul are un consum de energie scazut, iar la clasa G consumul de energie este foarte ridicat. Cu cat clasa energetica este mai atractiva, cu atat costul va fi mai redus.
  •      Cand va cautati o locuinta, este important de asemenea sa aveti in vedere ca aceasta sa fie izolata termic. O casa neizolata sau izolata necorespunzator va pierde rapid caldura in sezonul rece, indiferent de sistemul de incalzire. Astfel, apar dese variatii de temperatura care produc disconfort termic, dar si creșterea valorii facturii de intretinere a locuintei. De asemenea, poate fi un mediu cald si umed perfect pentru dezvoltarea mucegaiului. A locui intr-o casa mucegaita si umeda poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii dvs.
  •     Dacă exista probleme cu umezeala/mucegaiul sau condensul, cereti proprietarului sa ia masuri pentru a le rezolva inainte de a va muta (de exemplu, prin imbunatatirea izolarii proprietatii, instalarea ventilatiei sau prin furnizarea unui de-umidificator).
  •     Daca aveti sansa, discutati cu actualii chiriasi – pentru a obtine feedbackul asupra calitatii casei si a oricaror alte probleme.
  •     Consultati videoclipul de mai jos. Acesta rezuma toate aceste sfaturi utile privind economisirea de energie.

Succes la cautare!

MENU